Három ablak, három generáció

Generációk találkozása a munkahelyen

Hogy hogyan viselkedünk otthon és a munkahelyünkön, azt számos dolog határozza meg. Az ember összekapcsolódó rendszerekben él, amelyek kölcsönösen hatnak egymásra. Így azzal, amit a családunkból hozunk, hatunk például a munkahelyünkre is – és a munkahelyünk is hat ránk. Bár világlátásunkat alapvetően befolyásolja, ahogyan a családunkban megtanuljuk a világ működését, ugyanakkor visszahat ránk annak a társadalomnak a légköre is, amelybe beleszületünk. Éppen ezért érdemes a generációkutatás prizmáján keresztül is rálátni magunk és munkatársaink generációs jegyeire, alapélményeire. Ezúttal három nemzedékhez kukkantunk be egy kicsit ismerkedni.

Nulladik ablak: Jó napot kívánok!

Ezen a nulladik munkahelyi ablakon inkább csak a köszö- nés kedvéért lesünk be: egy X generációs munkavállalót látunk az irodában, nevezzük őt Xéniának. Őt még úgy nevelték, hogy tudott magázni szinte óvodás korától, s természetes volt számára, hogy a 90-es években, amikor első alkalommal munkába állt, főnöke, Balázs – egy baby boomer – szintén magázta, akinek nemcsak e nyelvtani elemmel volt mérhető a távolságtartása, hanem azzal is, hogy beosztottjaival csak akkor akart találkozni, ha valami kifogást emelt munkájukkal kapcsolatban. Xénia gyermekkorában egyébként már azok közé a gyerekek közé tartozott, akik tegezték szüleiket, sőt, a nagyszüleiket is – miközben az ő szülei magázták a szüleiket. Értitek ezt???

Tudtad? Ha zavar, hogy most letegeztelek, minden bizonnyal veterán, baby boomer vagy esetleg X generációs vagy, ha viszont ez fel sem tűnt neked, akkor tuti, hogy az Y, a Z vagy az alfa generációsok táborát erősíted.

1. ablak: Skillt vagy munkahelyet!

Xénia közel tíz éve már egy másik cégnél dolgozik, ám ez alatt az idő alatt csak egyszer fordult meg fejében a gondolat, hogy munkahelyet váltson. Ezzel szemben a kiadónál, amellyel Xénia intézménye több projekten is együtt dolgozik, tíz év alatt már az ötödik-hatodik szerkesztőségi titkár adja egymásnak a kilincset: csupa fiatal Y-os munkatárs, a legutóbbi közülük Yvett. Xénia eddig arra gondolt, hogy az okok talán a munkakörülményekben keresendők.

Csak most, miután meghallgatta egy generációkutató podcastjét, ötlött fel benne, hogy talán ez a ragályos generációs kór, az új skillek, új kihívások, jobb bérek utáni olthatatlan vágy okozhatja a folyamatos kilépéseket.

Tudtad? Az Y generációban már nincs meg az idősebbek nagy fokú tisztelete. Inkább maguknak akarnak megfelelni, s nem kérnek a munka által meghatározott életből, amit a szüleiktől láttak. A világ változását lehetőségnek látják, ezért könnyebben váltanak munkahelyet, mert lojalitás sem köti őket. Ha például nem értik a poroszos, információhiányos vezetést, akkor nem maradnak meg benne, hanem gyorsan váltanak.

2. ablak:
Mindenütt jó, de legjobban a főnök applikációja
tudja a helyed

Abban az irodában, ahová most nézünk be, Xavér dolgozik (szintén X-es), akinek semmi sem elég jó. Jókora adag szorongás is dolgozik benne, amiről talán nem is tud. Kulcsos gyerek volt ő, aki korán intézménybe került: tisztán emlékszik, hogyan rótta sírva a köröket a bölcsődében. Akkor is, most is a biztos pontot kutatja; ez jelenleg a munkája, amely jótékonyan veszi őt körül. Még haza is visz belőle, s nemegyszer történik meg, hogy egy-egy fontosnak tűnő kérdés miatt a főnöke hétvégén is felhívja. Xavér pedig – természetesen – mindig elérhető, olyannyira, hogy múltkor a főnök okostelefonja azt a javaslatot tette tulajdonosának, hogy vegye fel Xavért is a családtagok közé: kapcsolattartási mintázatuk alapján kizárólag családtag lehet.

Tudtad? Az X az első magára hagyott nemzedék, hiszen legtöbbjük édesanyja már munkába állt az otthonukon kívül. Bizonytalanságukat tevékenységbe fordítják, s kutatják, hogy a folyton változó világban hogyan is lehet elérni a sikert, jóllétet. Egy valamirevaló X-es maximalista. Az otthona a második munkahelye, s családját leginkább a munkahelyén kitett családi fotókon látja. Sokat túlórázik, emellett képezi is magát, ám sokszor frusztrált, mert önérvényesítési technikái működésképtelennek bizonyulnak. Generációs élménye a hárommásodperces hívás – ha ezt érted, akkor Te is X-es lehetsz.

3. ablak:
Ahol a jelen s a jövő munkavállalóját találjuk

Pár utcával odébb Zalán, egy ízig-vérig Z generációs 16 éves srác kíváncsian ballag be a minősített könyvtárba, amit kinézett magának, s ahol 50 órás közösségi szolgálatának néhány napját tölti. Jól fogja magát itt érezni, hiszen előre tájékozódott – lecsekkolta –, mi várhat rá. Ki akar- na olyan helyen dolgozni akárcsak egy hétig is, ahol nem érzi jól magát? Most is ott lapul a zsebében okostelefonja, amelyen mindennek gondosan utána szokott nézni. Pakol majd könyveket, melyek hagyatékként kerültek a könyvtárba, segít az állomány átvizsgálásában, de nemcsak offline, hanem az online katalógushoz kapcsolódó feladatok is várják. Valódi feladatok valódi Z generációs diákoknak. S mivel Zalán a számítógép valamennyi funkcióját nagyobb magabiztossággal kezeli, mint a könyvtáros munkatársak együttvéve, ezért átlagos digitális bennszülöttként is egyszerűsít, felgyorsít néhány munkafolyamatot a könyvtár- ban, bár lehet, hogy megoldáskeresés közben megnéz pár YouTube-os „tutorial videót”.

Tudod-e? Ha megmondod, mitől érzi egy Z generációs srác azonnal otthon magát egy helyen, akkor könnyen lehet, hogy Te is közéjük tartozol. Viszont Te most épp egy offline nyomtatványt olvasol, így inkább az anyukája, az apukája vagy a nagyija lehetsz. És hogy hol érzi magát ő otthon a világban? Hát ott, ahol a telefonja már automatikusan rákapcsolódik a wifire…

Ajánlott és felhasznált irodalom: Steigervald Krisztián: Generációk harca. Hogyan értsük meg egymást? Partvonal, Budapest, 2020.

Megjelent a NOE Levelek 2023/368-369. számának 36–37. oldalán