Párkapcsolati tanácsadás

A párkapcsolati konzultációk során segítő szakemberként úgy fogadom klienseimet, mint akik párkapcsolatuk legjobb szakértői, s az ő tudásukhoz teszem hozzá – a kapcsolatok szakértőjeként – a magam szaktudását.

A közös munka a kapcsolat elakadásainak feltérképezésével indul, majd az egyéni és páros erőforrások felkutatásával folytatódik, mely során új megküzdési módokat keresünk a párral. A közös útkeresés során a kliensekkel együtt fedezzük fel a problémák kialakulásának lehetséges okait, ezzel párhuzamosan elsősorban a jelenre és a jövőre fókuszálva kutatjuk a megoldást. Ennek során a családterápiára jellemző rendszerszemléletű keretben dolgozunk a családi és párkapcsolati krízisekkel – akár normatív, akár akcidentális krízisekről legyen szó. Párokkal való munkámban nagymértékben támaszkodom az érzelemfókuszú terápiás irányzat (ÉFT) eszköztárára nemcsak párkapcsolati krízisek esetén, hanem az ÉFT párkapcsolat-gazdagító Ölelj át! csoportfoglalkozásain keresztül is.

Amennyiben párkapcsolatában nehézségeket tapasztal, forduljon hozzám bizalommal!

Mikor érdemes szakembert keresni párkapcsolati problémák esetén (a teljesség igénye nélkül)?
  • Ha állandósulnak a konfliktusok a kapcsolatban, vagy éppen ellenkezőleg: érzelmi elhidegülés jelenik meg a kapcsolatban, s a felek eltávolodnak egymástól.
  • Ha a pár tagjai azt élik meg, hogy nem értik meg egymást, és megoldási kísérleteik rendre kudarcot vallanak.
  • Ha egyes témák automatikusan hatalmas indulatokat gerjesztenek a pár között.
  • Ha az intimitás, illetve szexualitás megélésének lehetősége ritkul, vagy akár teljesen eltűnik.
  • Ha ismétlődő játszmák nehezítik meg kapcsolatuk bármely területét.
  • Ha a származási család tagjaival való kapcsolattartás nem kiegyensúlyozott, és ez lojalitáskonfliktushoz vezet a párkapcsolatban.

Jó tudni! Egy elkötelezett kapcsolat megőrzésére érdemes erőfeszítéseket tenni. Ugyanakkor fontos tudni, hogy a problémák megjelenését tekintve minél korábbi fázisában jelentkeznek a párok, annál nagyobb az esélye a kapcsolat rendezésének.

Párkapcsolati tanácsadás keretei

Az ülések időtartama: 80 perc/alkalom.
Az ülések sűrűsége: kéthetente egyszeri találkozás.
A párkapcsolati tanácsadás folyamata min. 6–10 (max. 15–20) alkalomból áll
(a probléma jellegétől függően).
A párkapcsolati tanácsadás Piliscsabán egyes vezetésű, Budapesten lehetőség van párosvezetésű, azaz két szakember által vezetett ülésekre.

Várom jelentkezését! – Köszönöm a bizalmat!

Párkapcsolati tanácsadást minden esetben szakmai szupervízió mellett vezetek.